város

Bécs

Annak ellenére, hogy Ausztria a szomszédban fekszik, nagyon sokáig nem jártam az országban. Lassan szégyellni kezdtem a helyzetet, és egy hosszú hétvégén barátokkal felkerekedve elmentünk megnézni Bécset. A belvárost viszonylag gyorsan sikerült megtalálnunk, és onnantól már semmi nem akadályoztam meg, hogy felfedezzük a várost.

Bécs

Obertauern

Egyik húsvét alkalmával, évadzáró síelésre érkeztünk Obertauern síközpontba. Ilyen nagyszerű helyen én akkor voltam először. A falu a sípályák központjában feküdt, és minden megvolt benne, ami a mi kiszolgálásunkhoz kellett. Síiskolák, éttermek, szállodák, boltok egymás hegyén hátán, síoktatók mászkáltak egyenruhában. Az apartmanok teraszain napozás közben a hegyekre látni, ahogy mások sportolnak.

Obertauern

Mariazell főtere

Mariazellről többször hallottam, mire eljutottam oda. Rengeteg magyar jár oda síelni, de mikor mi ott voltunk, az idő nem kedvezett nekünk. A kimondottan jó időben egy csepp hó nem volt. További különlegessége, hogy itt a város központjából indul a sílift, de mi ezt nem próbálhattuk ki. Nyáron zarándokok lepik el a kisvárost.

Mariazell főtere

Fiáker

Bécsi utunkra könnyű volt felkészülni. Egy időben nagyon foglalkoztatott Sissy élete, így sokat olvastam Bécsről. Nagyjából tudtam, mit akarok megnézni, csak azt nem, hogy ezt hol találom. Szerencsére minden érdekes egy helyen van nagyjából, így ez könnyen megoldódott. Nagyon tetszett, hogy a mai napig megadják a régi császárváros hangulatát a kirándulóknak. Fiákeres városnézés, korhű ruhákban koncertek, a régi épületek, macskaköves utcák nekem nagyon tetszettek.

Fiáker

Adventi vásár Bécsben

Magyarországon elég népszerű karácsony táján Bécsbe utazni, az adventi vásárba. Évekig próbáltam rávenni a családom, barátaim, hogy menjünk el, de a tömegundoruk miatt sokáig nem jött össze. Végül csak eljutottam. Mi elég korán érkeztünk, így az árusokat még világosban és kényelmesen nézhettük meg. A legtöbb áru itthon is kapható vásári portéka, de azért volt, ami nagyon tetszett. A puncs nekem nem ízlett, de lehet hogy csak rossz helyen vettük. A sült gesztenye finom volt. Mire besötétedett, akkor kezdődött az igazi karácsonyi hangulat. Addigra már átfagyva csak sodródtunk az árral, és a kivilágítást csodáltuk.

Adventi vásár Bécsben

      Következő oldal →