Strand a hegyekben

Az osztrák Alpok nyáron is nagyon vonzó turista célpont, így nekünk, akik nagyon szeretünk hegyek között lenni, ez kihagyhatatlan volt. Egyik ilyen túrán alatt hívták fel a figyelmünket egy strandra, ami szerintem az egyik legszebb fürdőhely. A tó egy részét kialakították kisgyerekeseknek, de a további részén természetes környezetben, kellően hideg vízben lehetett úszni. De ilyen gyönyörű környezetben kit érdekel, ha kicsit hideg a víz?

Strand a hegyekben

Stausee Soboth

1200 méteren, az osztrák Alpokban van Stausee Soboth, ami egyik legszebb emléke Ausztriai nyaralásunknak. A tavat megkerülni sajnos nem lehet, csak egy darabig van út mellette. Nyaranta, ha meleg nem is lesz a vize, azért fürdésre alkalmas, napozásra tökéletes a környezet. Egy kis büfé van a parkoló mellett, de ezen kívül semmi nem rontja a kilátást. Jó időben a környékről elég sokan mennek ki pihenni.

Stausee Soboth

Wörthi tó

A Wörthi tó Klagenfurt mellett található. Nyáron nagyon szép és gondozott sétányon, strandon lehet pihenni a partján. Mi előző napokban nagyobb túrákat tettünk a hegyekben, így ide jöttünk kicsit kipihenni magunkat. Sétáltunk a parton, kacsákat etettünk, fagyiztunk, tehát élveztük a szép nyári napot.

Wörthi tó

Millstadti tó

Ez a tó nekünk csak a látványt adta élvezetül, de nyáron igazi vízi paradicsom. Úszni, evezni, hajókázni, a környékén túrázni nagyszerű élmény lehet, de áprilisban az idő erre még nem volt alkalmas.

Millstadti tó

Erlaufsee

Sajnos nem volt túl jó időnk, amikor kirándulni mentünk Erlaufsee mellé. Nyár ide vagy oda, elég hűvös volt a levegő, így a strandok üresek voltak. Nagyon jó játékok, csúszdák voltak pedig mind a vízben, mind a parton. Nagyon ideális hely gyerekeknek.

Erlaufsee