St Jakob im Walde

St Jakob im Walde

Főleg a sífutók között ismertebb St Jakob im Walde település. Mi is egy sífutótábor keretein belül érkeztünk ide. Itt volt a szállásunk egy nagyszerű kis panzióban. Sajnos magát a várost nem sikerült igazán megnéznünk, mert világosban a pályán voltunk, sötétben meg annyira fáradtak voltunk már, hogy energiánk nem volt körülnézni.

St Jakob im Walde

Sífutópálya St Jakobban

Kifejezetten sífutóközpontnak van kialakítva az erdő egy része St Jakob közelében. Még sosem voltam ilyen helyen, de első pillanatban lenyűgözött. Szerencsénkre minden havas volt, még a fák is, így minden adott volt a sífutás tanulásának megkezdéséhez. A végére már egész nagy túrákat tettünk a kialakított utakon, és meglepően sok kilométert gyűjtöttem össze.

Sífutópálya St Jakobban

Lesiklópálya St Jakobban

Mint minden valamire való hegyi falunak, St Jakobnak is van lesiklópályája, ám elég kicsi. Nekünk azonban, akik sífutó lécekkel a lábunkon keveredtünk oda, nagyon meredek és hosszú volt. Azért leküzdöttük ezt az akadályt is. Azért elég vicces volt, ahogy lesiklóléccel a lábukon nézték a többiek a mi szerencsétlenkedéseinket. Persze megértem, olyan léccel a lábamon nekem sem lett volna semmi bajom.

Lesiklópálya St Jakobban