sípálya

Háttérben a Grossglockner

Miután elsőre meglátogattuk Ausztriát, utána hirtelen elég sok időt töltöttünk ott. Legtöbb síélményünk is ide tartozik. Grossglockner, Ausztria legmagasabb hegyére nézve kimondottan élvezetes volt a lesiklás. A rengeteg jó minőségű pályák egy részén ragyogó napsütésben élvezkedtünk, de a hegyre néző pályákon sajnos akkora szél volt, hogy muszáj volt berohanni egy boltba, és méreg drágán egy símaszkot venni.

Háttérben a Grossglockner

Obertauern

Egyik húsvét alkalmával, évadzáró síelésre érkeztünk Obertauern síközpontba. Ilyen nagyszerű helyen én akkor voltam először. A falu a sípályák központjában feküdt, és minden megvolt benne, ami a mi kiszolgálásunkhoz kellett. Síiskolák, éttermek, szállodák, boltok egymás hegyén hátán, síoktatók mászkáltak egyenruhában. Az apartmanok teraszain napozás közben a hegyekre látni, ahogy mások sportolnak.

Obertauern

Stuhleck

A határ közelében maradva Semmering Stuhleck egy nagyon népszerű sípálya a magyarok körében. Mi is többször voltunk itt. Akár egy távolabbi hely felé megszakítva az utat, akár egy napos síelésre kimondottan alkalmas. Nekem több napra nem lenne elég, mert ahhoz kicsi. A kedvenc pályám a FIS versenypálya rajta, ami elég hosszú és széles, hogy a sokáig tartó száguldást, amit nagyon szeretek, kiélvezhessek. Kezdők számára is nagyon kellemes pályák vannak, csak azon rengetegen szoktak lenni. Ráadásul a felvonó tetejénél nagyon gyorsan buckás lesz a hó, ami nekik nagy kihívást jelenthet.

Stuhleck

Hochkar

Hochkar síközpontba teljesen véletlenül keveredtünk, mert ahova menni akartunk, ott sajnos nem volt hó. A nagy társaság miatt sajnos nem volt ideális döntés, mert kezdőknek megfelelő pálya sajnos nem volt. Mivel elég borús idő volt, így azonban kénytelenek voltak gyakorolni, mert a büfében ücsörgéshez kicsit hideg volt, ezért kisebb vitával ért véget az aznapi lesiklás.

Hochkar

Innen belátni a sípálya nagy részét

A fényképen lévő helyen a telefon csörgése miatt kellett megállnunk. Sosem fogom elfelejteni, ahogy egy barátom hívott, hogy menjünk velük aznap síelni a Mátrába. Mire mi nemet mondtunk, mert Hochkaron vagyunk. A legjobb helyen hívott minket, mert addig is nézegethettük a környező tájat.

Innen belátni a sípálya nagy részét

      Következő oldal →