kilátás

Háttérben a Grossglockner

Miután elsőre meglátogattuk Ausztriát, utána hirtelen elég sok időt töltöttünk ott. Legtöbb síélményünk is ide tartozik. Grossglockner, Ausztria legmagasabb hegyére nézve kimondottan élvezetes volt a lesiklás. A rengeteg jó minőségű pályák egy részén ragyogó napsütésben élvezkedtünk, de a hegyre néző pályákon sajnos akkora szél volt, hogy muszáj volt berohanni egy boltba, és méreg drágán egy símaszkot venni.

Háttérben a Grossglockner

Fenyők a pálya mellett

Vagy csak nekünk nincs szerencsénk sosem, vagy Semmeringen ilyenek a viszonyok, még soha nem sikerült ragyogó napsütésben síelnünk itt. A legtöbbször csak a síliftből láttunk napot, ami a pályák melletti fenyőkre sütött, de a pályára nem. Egyszer el is csábultam, hogy napsütésben, a fák között csússza.

Fenyők a pálya mellett

Dráva völgye

Egyik ismerősünk gyönyörű helyen, Ausztriában lakik. Hozzá tartottunk látogatóba, amikor kicsit megálltunk egy pihenőhelyen, a csodálatos panorámában gyönyörködni. Nagyon irigylem azokat, hogy ilyen szép helyen, a hegyek lábánál élnek. Innen hatalmasakat lehet kirándulni, biciklizni. Igencsak más, mint egy nagyváros.

Dráva völgye

Schönbrunn

Schönbrunn kastélyát mindenképpen látni akartam, de ezt először nehezen találtuk meg. A kastélyba elhelyezett múzeum nagyon hasonló volt a Hofburg kastélyban lévőhöz, így ez nem kötött le. A parkja azonban gyönyörű. Több helyen szökőkutak, csobogók, nagy füves területek, erdők váltakoznak. A mókusok annyira otthon vannak, hogy nem félnek az embertől. Azért megfogni nem sikerült egyet sem, hiába próbálkoztam. Talán ha ennivaló lett volna a kezemben, sikerül.

Schönbrunn

Hochkar

Hochkar síközpontba teljesen véletlenül keveredtünk, mert ahova menni akartunk, ott sajnos nem volt hó. A nagy társaság miatt sajnos nem volt ideális döntés, mert kezdőknek megfelelő pálya sajnos nem volt. Mivel elég borús idő volt, így azonban kénytelenek voltak gyakorolni, mert a büfében ücsörgéshez kicsit hideg volt, ezért kisebb vitával ért véget az aznapi lesiklás.

Hochkar

      Következő oldal →