büfé

Kreischberg – Murau

A szüleimtől hallottam először Murau síterepéről, és nagyon dicsérték, így mikor lehetőségünk volt nekünk is kipróbálni, nem sokat haboztunk. A hosszú hétvégés kiruccanást nagyon élveztük. Ugyan pár óra alatt besíelhető az egész terep, a kiváló hóban, ideális lejtőkön nagyon élveztük a lesiklást. Volt egy érdekes sílift párosítás, amit azóta sem értek. Két lift volt egymás mellett, az egyik ülő, a másik húzólift. A csákányos lift sokkal gyorsabb volt, nem állt sor előtte, mégis mindenki a másikkal akart menni, pedig egy helyről vittek egy helyre. Nekem jó volt így, mert nem kellett sorba állnom.

Kreischberg - Murau

Mönichkirchen – Mariensee

Mönichkirchen egy számomra nem túl szimpatikus sícentrum. Nem a pályákkal, inkább az ide utazó magyarok mentalitásával volt bajom. Az hogy tömeg volt, egy dolog. De hogy bárhová ment az ember, mindenhol cigarettafüstöt fújtak az arcomba, az egy magamfajta, természetet és sportokat szerető embernek elég fájó pont. A büfékben vágni lehetett a füstöt, sorban álláskor tapostuk a lécekkel a csikkeket, még a liften is rágyújtottak, pedig ott tilos. Nem valószínű, hogy ide még egyszer elmegyek.

Mönichkirchen - Mariensee

Büfé a sípálya tövében

Lackenhof szerintem nem egy élő falu. Nekem úgy tűnt, hogy csak a téli sportot kedvelők kiszolgálására alakult. Sajnos nekem nem igazán kedveztek. A sípálya alatt lévő büfében életem legrosszabb forralt borát sikerült meginnom. Azt azonban a javukra kell írni, hogy igyekeznek. Mikor ott voltunk, esti szabadtéri programokat is szerveztek, ami igazán hangulatos volt.

Büfé a sípálya tövében

Erlaufsee

Sajnos nem volt túl jó időnk, amikor kirándulni mentünk Erlaufsee mellé. Nyár ide vagy oda, elég hűvös volt a levegő, így a strandok üresek voltak. Nagyon jó játékok, csúszdák voltak pedig mind a vízben, mind a parton. Nagyon ideális hely gyerekeknek.

Erlaufsee