Bécs

Bécs

Annak ellenére, hogy Ausztria a szomszédban fekszik, nagyon sokáig nem jártam az országban. Lassan szégyellni kezdtem a helyzetet, és egy hosszú hétvégén barátokkal felkerekedve elmentünk megnézni Bécset. A belvárost viszonylag gyorsan sikerült megtalálnunk, és onnantól már semmi nem akadályoztam meg, hogy felfedezzük a várost.

Bécs

Fiáker

Bécsi utunkra könnyű volt felkészülni. Egy időben nagyon foglalkoztatott Sissy élete, így sokat olvastam Bécsről. Nagyjából tudtam, mit akarok megnézni, csak azt nem, hogy ezt hol találom. Szerencsére minden érdekes egy helyen van nagyjából, így ez könnyen megoldódott. Nagyon tetszett, hogy a mai napig megadják a régi császárváros hangulatát a kirándulóknak. Fiákeres városnézés, korhű ruhákban koncertek, a régi épületek, macskaköves utcák nekem nagyon tetszettek.

Fiáker

Schönbrunn

Schönbrunn kastélyát mindenképpen látni akartam, de ezt először nehezen találtuk meg. A kastélyba elhelyezett múzeum nagyon hasonló volt a Hofburg kastélyban lévőhöz, így ez nem kötött le. A parkja azonban gyönyörű. Több helyen szökőkutak, csobogók, nagy füves területek, erdők váltakoznak. A mókusok annyira otthon vannak, hogy nem félnek az embertől. Azért megfogni nem sikerült egyet sem, hiába próbálkoztam. Talán ha ennivaló lett volna a kezemben, sikerül.

Schönbrunn

Adventi vásár Bécsben

Magyarországon elég népszerű karácsony táján Bécsbe utazni, az adventi vásárba. Évekig próbáltam rávenni a családom, barátaim, hogy menjünk el, de a tömegundoruk miatt sokáig nem jött össze. Végül csak eljutottam. Mi elég korán érkeztünk, így az árusokat még világosban és kényelmesen nézhettük meg. A legtöbb áru itthon is kapható vásári portéka, de azért volt, ami nagyon tetszett. A puncs nekem nem ízlett, de lehet hogy csak rossz helyen vettük. A sült gesztenye finom volt. Mire besötétedett, akkor kezdődött az igazi karácsonyi hangulat. Addigra már átfagyva csak sodródtunk az árral, és a kivilágítást csodáltuk.

Adventi vásár Bécsben